7.2.2014

Valmennuksia tulossa

Viime syksynä 2013 teimme ihan uudenlaisen matkan KUUMA TVT hankkeen osaamisen kehittämisen saralla, kun käynnistimme KOULU-coaching ohjelman valmennukset. 

Tavoitteenamme oli jakaa coachaavaa asennetta, osaamista ja työkaluja niin rehtoreille, opettajille kuin sivistystoimenjohtajille ja opetuspäälliköillekin. Matka alkoi onnistuneesti innostuneessa hengessä. Rehtorien ja päiväkodinjohtajien valmennus toimi myös vertaiscoaching prosessina useille. Tämä porukka ei jättänyt tapaamisia valmennuspäiviin vaan verkostoitui arjen tasolle ja tapaa benchmarkkauksen ja coachingin tiimoinlta taas ensi viikolla. Jatkamme siis matkaa edelleen.

Ilmoittautuminen rehtorien  ja opettajien seuraaviin valmennuksiin on nyt auki.  
Valmennusesitteestä näet yleisellä tasolla, mistä on kysymys ja voit myös vilkaista tämän blogin INFOvideo -sivun. 

Viime syksyn valmennuksista saimme seuraavanlaista palautetta:


Coachaavien rehtorien ja päiväkodinjohtajien palautetta ja pohdintaa valmennuspäivistä.

Sain ekan Couching-pvän jälk. flown, jossa tein nopeasti matskut vaativan erit.opetus eli EMOluokan...

Vaikeinta coachauksen kulta: aktiivinen kuuntelu

Hyvät kokemukset kannustivat pienessä ajassa myös henkilöstön valmentamisen alkaviin keh.keskusteluihin 
(vuoden alusta). - käytössä kolmen viikon aikana (näkyvillä) Työhyvinvoinnin salit- isolla fläpillä opehuoneella - työhyvinvoinnin pyörä pohjaksi tuleviin keh.keskusteluihin - se toimii keskustelun pohjana 

Vaikka materiaali oli suunnattu koulun maailmaan, asiat sai käännettyä päiväkodin puolelle. Tämä menetelmä sopii erittäin hyvin työyhteisön toimintatavaksi. Itselleni jää sitoutuminen ko. menetelmän systemaattiseen käyttöön ja sen vieminen yksikköön. Jo nyt olen prosessoinut tätä ja havainnut keinoja lisätä työntekijöiden osallisuutta tietoisesti.

Aloitan yksikkökokousten pohtimisesta ja kehityskeskustelujen muokkaamisesta siihen suuntaan, etten kerää apinoita vaan sopivasti vastuutan, ilolla!

Coachaavien opettajien palautetta ja pohdintaa valmennuspäivistä.

Hyvä, kiva kurssi arjen keskelle. Opettajia tulisi haastaa enemmän tällaiseen mukaan. 

Kiitokset, erittäin monipuolisesta ja uusia ideoita jakavasta kurssista. Meidän koulussa ainakin kaksi opettajaa ovat jo ilmaisseet kiinnostuksensa coaching-kurssia kohtaan. Toivon, että tapaamme vielä keväällä.

Tämä oli vuosikausiin antoisinta, mitä olen koulutuksissa saanut! Ja kiitokset vielä runsaasta materiaalista.
Hienoa, sillä se auttaa monin tavoin käytännössä. 

Olen erittäin kiinnostunut kuntakohtaisen coaching-ohjelman suunnittelusta ja mallintamisesta.

Ryhmäcoaching on sekä oppilaita että työyhteisöjä kohtaava valmennustapa, joka ei herätä "pelkoa" vaan antaa kaikille vapaan mahdollisuuden tutustua valmennuksellisiin työtapoihin.


Jokaisella coachingiin osallistuvalla tulee olla vapaus ja vastuu valmennuksen onnistumisesta henkilökohtaisella tasolla. Työyhteisön tasolla yksilön on otettava vastuuta myös yhteisestä valmennusprosessista.

Hyvää matkaa on mukava tehdä hienoja valmennuspäiviä ja innostunutta porukkaa odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti