20.3.2014

Kapula vaihtuu

Aivan uskomattoman hienoa on tavata osaavia ja ennen kaikkea innostuneita, samoista arvoista ja teemoista syttyviä ihmisiä. 

Puhutaan niistä ihmisistä, jotka muiden lannistuessa, väsyessä tai leipääntyessä käyttävät kannustavan puheenvuoron ja johtavat joukkoa. 
Mikä heidän positiivisen asenteensa salaisuus on? 
Onko heillä jokin onnen ja yltiöpositiivisuuden geeni? 
(Tapio Aaltonen ja Heikki Pajunen, 2011)

Tältä on tuntunut tällä KOULU-coachingin alkumatkalla ja vaikka alussa pakkaamiseen ja itse matkan valmisteluun menee usein paljon aikaa niin onneksi Aalto yliopiston Mind -tutkimusryhmä oli mukanamme tuomassa jo alkumatkaan lisää kokeilukulttuurin tuulia ja pääsimme hyvin pian kokeilemaan, kokemaan, katsomaan, kuulemaan ja kysymään.

Kahden vuoden aikana onkin tapahtunut paljon ja aivan viimeisen talven aikana on startattu KOULU-coaching ohjelmamme kaksipäiväiset valmennukset. Niissä on ollut mukana jo 55 henkilöä. Kaikkien matkan varrella kohdattujen henkilöiden kanssa on käyty mielenkiintoisia keskusteluja ja coaching sessioita. Paljon on metsästetty vahvuuksia, edesautettu oivalluksia, tuotu tietoisuuteen ja keskusteluun tärkeitä aiheita, tarkasteltu onnistumisia, kuunneltu itseämme ja opittu toisiltamme.

Päämärä on edelleen lasten ja nuorten kasvaminen ja oppiminen kannustavassa ja vuorovaikutteisessa koulukulttuurissa ja tavoittelememme kannustavaa, vuorovaikutteista ja vahvuuksiin sekä potentiaaleihin nojaavaa toimintakulttuuria.

Tämä opas siirtyy nyt sivuun pääreitiltä ja kapulaa vaihdetaan KOULU-coaching ohjelman kehittämisessä ja toteuttamisessa. 
Jatkossa tiimin muodostavat jo aiemimnkin mukana olleet Anne Kärpänen, Anuliisa Lahtinen ja Reija Laine
Näissä coacheissa on sekä business- että lifecoachingin kuin työnohjauksenkin osaamista. 

Hyvää matkaa, vahvuuksien kautta! 

Kannustaen,
Terhi Nissinen




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti